Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Φιλία 101


Πρώτα από όλα, το βασικότερο ερώτημα, τι θα πει φιλία; Κάποιοι θεωρούν φίλο όποιον γνωρίζουν, άλλοι πάλι χαρακτηρίζουν φίλους αυτούς με τους οποίους βγαίνουν το σαββατόβραδο. Υπάρχουν οι μαλάκες που προσπαθούν να βγάλουν ορισμό για μια έννοια σαν την φιλία. Τέλος υπάρχουν τύποι που το παραψειρίζουν, και οι φίλοι τους μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.




Ποτέ δε θα μπορέσω να έχω τόσους φίλους, όσους αυτός ο τύπος!


Όπως καταλάβατε ανήκω στην τελευταία κατηγορία ανθρώπων και όλοι όσοι με γνωρίζετε ανήκετε στις ακόλουθες ομάδες που θα αναφέρω.

1. Ας ξεκινήσουμε από το μεγαλύτερο σύνολο, όλα τα άτομα που γνωρίζω (και συνεχίζω να τα θυμάμαι μετά τη γνωριμία μας, κάτι όχι και πολύ συχνό), τα οποία βγαίνουν από το σύνολο αγνώστων και μπαίνουν στο σύνολο των γνωστών μου

2. Παρέα για μένα είναι όλα εκείνα τα άτομα, με τα οποία περιστασιακά ή τακτικά βγαίνω μαζί τους (με τη θέληση μου και όχι από σπόντα) είτε για κανένα καφέ, είτε για καμιά μπύρα.

3. Καλές παρέες, αποτελούνται από άτομα που εκτιμώ και επιδιώκω να βγαίνω πιο τακτικά μαζί τους, από ότι με άλλες παρέες. Προφανώς αποτελούν υποσύνολο των παρεών.

4. Κολλητοί, άτομα που βγαίνεις συνέχεια μαζί τους, μιλάς συνέχεια μαζί τους, ξέρεις το παραμικρό νέο τους, ακόμα κι αν αυτό είναι το περίεργο σχήμα της κουράδας που έβγαλε το πρωί. Όλοι οι γνωστοί σου το πιθανότερο είναι να νομίζουν απλά ότι τα έχετε.

5. Τρόμπες, γνωστοί σου με τους οποίους δε γουστάρεις πολλά πάρε δώσε. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε μαλώσει. Μπορεί απλά να σου τη σπάνε ή απλά να μην ταιριάζουν τα χνώτα σας.

6. Αντιπαθείς, ειδικά άτομα στην κατηγορία τρόμπες, μπορεί να είναι ακόμα και εχθροί σου. Τους αντιπαθείς/μισείς, είναι αμοιβαίο και συνήθως έχετε και προϊστορία. Π.χ. σου είχε κλέψει τη σβήστρα στην τρίτη δημοτικού!

7. Φίλοι, προφανώς δεν ανήκουν στα σύνολα 5 και 6, αλλά μπορεί να είναι διάσπαρτοι σε όλες τις άλλες κατηγορίες, ναι θα είναι κυρίως στις κατηγορίες 3 και 4 αλλά όχι μόνο εκεί απαραίτητα.





Τώρα, τι είναι οι φίλοι; Είναι τα άτομα που αγαπάς, και είσαι έτοιμος να τα βάλεις πάνω από τον εαυτούλη σου,και για όποιον του ακούγεται εύκολo να τον πληροφορήσω ότι δεν είναι. Tο μόνο που μπορείς να ελπίζεις από άτομα που θεωρείς φίλους σου είναι να νιώθουν το ίδιο για σένα. Η δεύτερη ελπίδα σου είναι, όταν θα κληθείς να αποδείξεις ότι τον βάζεις πάνω από σένα, να μπορέσεις να το αποδείξεις εμπράκτως, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει. Οπότε για μένα όποιος έχει διψήφιο αριθμό φίλων, και δε μιλάω για τους φίλους στο facebook, απλά δεν εκτιμάει την φιλία όσο εγώ...





Αγαπημένη κατάσταση όταν τρώω χυλόπιτα από καμιά γκόμενα και πετάει την υπερατάκα, "σε βλέπω σαν φίλο!". Yeah right, γνωριζόμαστε 2 ραντεβού και με βλέπεις σαν φίλο, well guess what, I DON'T! Η μπιχλίτσα ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού ενός φίλου μου (μιαμ!) σημαίνει πιο πολλά για μένα από σένα (εξαιρούνται οι μουνόδουλοι)!

Και επειδή παραέγινε βαρύ το άρθρο, και μιας και μίλησα για γκόμενες, ήρθε η ώρα να γελάσουμε...

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Πιστεύω ότι οι γυναίκες, είστε εντελώς ανίκανες να καταλάβετε την ειλικρινή, αντρική φιλία. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ δύο γυναίκες που να είναι φίλες και να μπορώ να τις συγκρίνω με δύο άντρες φίλους, βασικά άκυρο κάθε κανόνας έχει και λαμπρές εξαιρέσεις, ξέρω δύο. Τέλος πάντων, κατά τα άλλα η γυναικεία φιλία είναι ποντιακό ανέκδοτο, έχω δει κοπέλες που φαινομενικά ήταν υπερφίλες και έριχναν η μία στην άλλη περισσότερο backstab από όσο έριχνα εγώ στον Tiebreaker όταν παίζαμε Quake III!




Ήθελα να τους πάρω δώρο από μία τέτοια!


Το πιο αστείο της υπόθεσης ήταν ότι έρχονταν και οι δύο σε μένα εναλλάξ και κράζαν η μία την άλλη, αλλά όταν ήταν μαζί όλα μέλι - γάλα! ΒΡΕ ΟΥΣΤ! Αν και μπορώ να πω ότι αυτή η κατάσταση με βοήθησε να καταλάβω την έννοια της λυκοφιλίας, μίας λέξης που για μένα μέχρι τότε ήταν ακατανόητη. Και όπως έχω ξαναπεί, μέχρι να καταλάβετε το 25th hour, και γιατί ένας άντρας θα κλάψει γουστάρει με αυτή την ταινία, δεν έχετε ιδέα για τη δύναμη της φιλίας μας.




Για να σας σοκάρω λίγο ακόμα τις γυναίκες, όπως δεν υπάρχει Άι-Βασίλης, έτσι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΙΑ ΑΝΤΡΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ. Αν πιστεύετε ότι έχετε κάποιο φίλο τα ενδεχόμενα είναι τα εξής:

80% Σε γουστάρει/θέλει να σε πηδήξει.

10% Η προσωπική μου εκτίμηση του ποσοστού των gay στην Ελλάδα, δεν λαμβάνονται υπόψιν ως άντρες, πιθανότατα λέει αλήθεια και σε θέλει για φίλη.

9% Σε γούσταρε/ήθελε να σε πηδήξει και τώρα για κάποιο λόγο δεν ξεκόβει μαζί σου. Μπορεί να του θυμίζεις κάτι, να θέλει περιστασιακά να θυμάται το σχήμα των βυζιών σου, κάτι τέλος πάντων.

1% Έπεσες στην εξαίρεση, λέει αλήθεια, δεν ξέρω γιατί, αλλά λέει αλήθεια! Πώς θα το καταλάβεις; Έλα μου ντε, good luck with that... Ένας τρόπος θα ήταν να πας στο σπίτι του μόνη σου, αν δεν προσπαθήσει να σε πηδήξει, ΜΑΛΛΟΝ λέει αλήθεια!



Και τώρα ένα μεγάλο ερώτημα. Σκοτώνει η απόσταση τη φιλία; Άποψη μου, όχι. Οι φιλίες που θα χαθούν λόγω απόστασης, κατά την προσωπική μου εκτίμηση δεν ήταν φιλίες. Ήταν μία σχέση κάπου ανάμεσα σε καλή παρέα και κολλητού, στην οποία λανθασμένα αποδόθηκε ο τίτλος της φιλίας. Μία φιλία σαν αποτέλεσμα του χρόνου και της απόστασης για μένα μπορεί μόνο να αλλάξει περιοχή στο διάγραμμα. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει να μετακινηθεί από το σύνολο των κολλητών, σε αυτό των γνωστών... Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αυτό το άτομο δεν είναι πλέον φίλος σου, δε νοιάζεσαι γι αυτόν και τα νέα του σου είναι αδιάφορα, και σε καμία περίπτωση δε θα νιώσεις αμήχανα αν τον δεις ακόμη και μετά από μία δεκαετία.

Έχω παρατηρήσει ότι πολλά άτομα δυσκολεύονται να πουν σ' αγαπώ σε άλλους. Εγώ ποτέ δεν είχα τέτοια προβλήματα, αγαπώ όλον τον κόσμο.


Άμα έχω πιει και δύο ποτηράκια, τότε τον υπεραγαπώ!


Μέχρι τουλάχιστον να σταματήσει να το αξίζει... Ωστόσο, θα δυσκολευτώ υπερβολικά πολύ να βάλω κάποιον στην περιοχή των φίλων μου και ακόμα περισσότερο να παραδεχτώ ότι είναι εκεί.


5 σχόλια:

  1. Εντάξει συμφωνώ με κάποια από αυτά που έγραψες αλλά φυσικά θα μιλήσω γι'αυτά που διαφωνώ. :p
    Πρώτον, η γυναικεία φιλία ΔΕΝ είναι ποντιακό ανέκδοτο. Δεν ξέρω τι πατσαβούρες μπορεί να έχεις γνωρίσει στη ζωή σου και έχεις αυτή την άποψη. Πάντως και μια γυναικεία φιλία μπορεί να είναι πολύ δυνατή και βαθιά και ας μην περιστρέφεται μόνο γύρω από τη φράση "Που θα πάμε να γίνουμε σκατά σήμερα;".
    Δεύτερον, εγώ που νομίζω ότι έχω γύρω στους 5 άντρες φίλους τι να κάνω;;; Ελπίζω να είναι όλοι στο 1%.
    Τρίτον, αμάν μ'αυτό το 25th Hour πια! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @maria
    Εσύ που έχεις γύρω στους 5 φίλους άντρες, απλά πιστεύεις πως το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από 1%
    Και εγώ το πιστεύω.Πιο αναλύτικα τα δικά μου ποσοστά θα ήταν κάπως έτσι:
    10%-Είναι gay
    15%-Σε γουστάρει
    25%-Δε σε γουστάρει και νομίζει ότι είστε φίλοι,αλλά άμα καθόταν η φάση θα σε πηδούσε άνετα. Και όταν λέω,άμα καθόταν η φάση,δεν εννοώ να έχετε βγει και να γυρνάτε μαζί σπίτι και οι δύο λίγο/πολύ μεθυσμένοι.Εννοώ ότι άμα του έδείχνες ενδιαφέρον, θα σε πηδούσε ακόμα και αν ήταν πιο νηφάλιος και από τον Πάπα.
    50%-Σου λέει αλήθεια και είστε όντως φίλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προτιμώ τα δικά σου ποσοστά Fking, είναι πιο ενθαρρυντικά! Συμφωνώ απόλυτα με τις "κατηγορίες" που έβαλες, απλά η τρίτη ίσως έχει λίγο μεγαλύτερο ποσοστό (δεν ξέρω από που θα αφαιρέσεις όμως :P).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 50% χαχαχαχα είσαι πιο γκόμενα και από τις γκόμενες! Ναι, οι γυναίκες απλά αμφισβητείστε τα ποσοστά που έδωσα, θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο άνετα το βράδυ! Να πω μια, άλλη καλή λύση; Μπορεί απλά να έχεις γνωρίσει 500 άντρες, οπότε οκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χα!Μα,"πιο γκόμενα και από τις γκόμενες";
    Απλά δεν είμαι καχύποπτος.
    Ή είμαι αφελής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή