Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

6 συγκροτήματα με παράπλανητικά ονόματα

1.The Killers
Τι περιμένεις από το όνομα
Κάτι κακό, γρήγορο, με ουρλιαχτά, με ντραμς πολυβόλα, και κιθάρες που θερίζουν αυτιά.
Τι είναι πραγματικά
Ακριβώς το αντίθετο. Είναι κάτι καλό, ήρεμο, ποπ, με gay-friendly αισθητική.



2.Massive Attack
Τι περιμένεις από το όνομα
Μία μπάντα σε φάση Rage Against The Machine, του στυλ θα-τα-κάψουμε-όλα-και-η-μουσική-μας-θα-σηματοδοτήσει-μία-νέα-επανάσταση-επομένως-απευθυνόμαστε-σε-ένα-εξωαριστερό-κοινό.
Τι είναι πραγματικά
Το συγκρότημα είναι ένα από τα πιο σημαντικά trip-hop συγκροτήματα που μεσουρανούσε στα 90s. Και επειδή πάντα νόμιζα ότι ο δικός μου ορισμός της trip-hop είναι ο καλύτερος, here it goes. Trip-hop είναι τα Blues των βιομηχανικών πόλεων στην χαραυγή του 21 αιώνα. Εντάξει, μπορεί να το έχω ακούσει κάπου, δεν παίρνω και όρκο.




3.Πυξ Λαξ
Τι περιμένεις από το όνομα
Πυξ λαξ, που σημαίνει με μπουνιές και κλωτσιές, or something. Σκέψου να άκουγες για ένα συγκρότημα που λεγόταν Punching and Kicking. Σίγουρα περιμένεις ένα τελειωμένο πανκ συγκρότημα με τρία από τα μέλη με μοϊκάνα και τον τέταρτο με τζίβες. Και τώρα που το έφερε η κουβέντα,μήπως τα ελληνικά πανκ συγκροτήματα προσπαθούν να βρουν ονόματα για να τους κοροιδεύουν; Ορκίζομαι ότι μία φορά είχα δει μία μπάντα που λεγόταν Πάνκρεας. Πάνκρεας! Οκ, ό,τι πεις.
Τι είναι πραγματικά
Έλα τώρα που δεν ξέρεις. Κλαψομούνη. Και για να μη με πείτε γραφικό, να συμπληρώσω ότι το “Τι δεν έμαθε ο Θεός” του Πλιάτσικα είναι ένα από τα πιο ωραία κομμάτια που έχω ακούσει.



4.The Melvins
Τι περιμένεις από το όνομα
Ένα συγκρότημα του 1960, τότε που δεν βάζαν πολυ φαντασία και προσπάθεια στην εύρεση ονόματος και απλά παίρναν το the και μία τυχαία λέξη. The Beatles, The Doors, The Animals, κτλ.
Τι είναι πραγματικά
Ένα συγκρότημα του 1990, το οποίο άνοιξε νέους ορίζοντες στη βαριά μουσική και θεωρείται ότι έβαλε τις βάσεις για την Grunge και την Stoner. Επίσης γαμάν.



5.Faith No More
Τι περιμένεις από το όνομα
Ένα τυπικό Black Metal συκγρότημα με την “τρομακτική” μουσική του, τους ανάποδους σταυρούς του, τις καμμένες εκκλησίες, με όλο το πακέτο, τέλως πάντων.
Τι είναι πραγματικά
Please.Ξεστραβώσου


6.Eagles of Death Metal
(Το ξέρω ότι είναι ειρωνικό το όνομα, αλλά δεν ήθελα να έχω στόγγυλο αριθμό συγκροτημάτων στο άρθρο, οπότε σιωπή)
Τι περιμένεις από το όνομα
Εεε. Death Metal; Duh;
Τι είναι πραγματικά το συγκρότημα
Κάτι περίεργοι τύποι που παίζουν μία περίεργη σύγχρονη εκδοχή Rock 'n' Roll, αλλά όχι ακριβώς.



2 σχόλια:

  1. bravo συνεχιζεις να εντυπωσιαζεις. τον κολλητο σου τουλαχιστον. δεν νομιζω οτι ειναι λιγο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. an piaseis pantws ta ellhnika onomata apo mpantes tha exeis mia megalyterh lista me titlo arthrou "ti skeftosastan???"
    p.sgiati ksereis ti mousiki paizoun oi pyx lax?
    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή