Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Famous Playstation Games

Το playstation 1 μεσοουρανούσε για πολύ καιρό στον χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και ακόμα και αν δεν μας άνηκε μια κονσόλα, όλοι είχαμε “καεί” παίζοντας παιχνίδια ακόμα και αν αυτό ήταν στο σπίτι κάποιου φίλου ή σε κάποιο game club. Τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα παιχνίδια με έρευνα που έγινε σε δείγμα τριών ατόμων (Hands!). Αυτά είναι (σε τυχαία σειρά):

1. Tekken 3

Το απόλυτο fighting game για playstation, πολλοί χαρακτήρες, τεράστια ποικιλία κινήσεων και τρόπων μάχης και γραφικά που ακόμα και σήμερα είναι αξιοπρεπέστατα. Ποιός δεν έλιωσε παίζοντας ώρες μπουκετοκλωτσίδια και να κλαίγεται ότι ο Yoshimitsu έχει όπλο και “δεν πάει” ή να προσπαθεί να μάθει να παίζει ακόμα και τους πιό δύσκολους/περίεργους χαρακτήρες π.χ. Lei, dr boskonovitch, gon!



2. Crash Team Racing

Ή γνωστό και ως Crash Bandicoot 4. Ώρες καψίματος με τον Crash και την παρέα του να καβαλάνε τα go-cart και να προσφέρουν αγώνες γεμάτους ένταση και ξύλο. Με το συγκέκριμένο παιχνίδι είχα καεί πριν ακόμα αγοράσω playstation παίζοντας στο σπίτι ενός φίλου το demo! Δε θα ξεχάσω μετά από τρεις γύρους γεμάτους ένταση να είμαι πρώτος στην γραμμή τερματισμού και στο τελευταίο κουτί να τυχαίνει ο άλλος τριπλό πύραυλο να τους αδειάζει όλους πάνω μου και να χοροπηδάω ένα λεπτό στη γραμμή τερματισμού και τελικά να βγαίνω πέμπτος και να βρίζω θεούς και δαίμονες!



3. Abe's Odyssey

Πολύ ωραίο παιχνιδάκι με ωραία υποθεσούλα. Βοηθάς τον συμπαθητικό εξωγήινο, τον Abe, να σώσει τον εαυτό του και το είδος του from the bad dudes! Πολύ ωραίο παιχνιδάκι, όχι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά κολλούσες μέχρι να το τερματίσεις. Και το sequel του το Abe's exodus πολύ καλό (πώς κι έτσι;). Δε θα ξεχάσω να σπλατεριάζω έναν εξωγήινο κατά λάθος και να ακούω τον Abe να λέει “oups” ανεκτίμητο... Δυστυχώς δισδιάστατο και πολύ κάτω των απαιτήσεων σε σχέση με τα σύγχρονα παιχνίδια, άσε που έχω την εντύπωση ότι τα platformer θεωρούνται ξεπερασμένα.



4. Tomb Raider (2-5)

Το πρώτο (για τους περισσότερους) adventure game που παίξαμε. Φοβερά παιχνίδια και μπορεί να κολλούσες για μήνες στο ίδιο σημείο και να μην μπορείς να ξεκολλήσεις και το πιστολίδι πάντα ικανοποιητικό. Πολύ ωραία και έξυπνα παιχνίδια και πάντα είχαν κάτι νέο να προσφέρουν οι δημιουργοί του. Μπορώ άνετα να τα συγκρίνω με τα σύγχρονα tomb raider που σχεδιάζονται για υπολογιστές.


Νομίζω όλοι το προτιμάμε από το εξώφυλλο του παιχνιδιού...


5. FIFA

Εντάξει πλέον όλοι παίζουν pro, αλλά μέχρι το 1999 περίπου, όλοι είχαμε σταματήσει να παίζουμε μπάλα στη γειτονιά και μαζευόμασταν σε σπίτια για να παίξουμε FIFA. Νομίζω δε χρειάζεται να περιγράψω τίποτα, έπιανες το χειριστήριο, διάλεγες ομάδα και πετούσες όσα γκολάκια μπορούσες.



6. Gran Turismo

Αν δεν κάνω λάθος το πιο γνωστό στο playstation ήταν το δύο. Δεν το είχα παίξει πολύ, αλλά ήταν συμπαθητικό ραλάκι. Θυμάμαι ότι είχε μόνιμο ανταγωνισμό με το Colin Mcrae (R.I.P.), όλα τα παιδιά του σχολείου παίζαν ή το ένα ή το άλλο. Εντάξει πλέον νομίζω λίγοι τα θυμούνται, παίζουν Need for Speed ή κάποιο άλλο με πολύ καλύτερα γραφικά.



7. Resident Evil Nemesis

Ακόμα και οι μη fan των Resident Evil πέρασαν κάποιες ώρες παίζοντας την παιχνιδάρα που λέγεται Resident Evil 3 Nemesis. Γνωστό σκηνικό με ζόμπι και ένα Nemesis να σε κυνηγάει παντού, ένα παιχνίδι σταθμός.


Ομοίως...


8. Tony Hawk's 2

Μας έκανε όλους να αγαπάμε τους σκεϊτάδες, παιχνίδι για skating με πολύ ωραίες φιγούρες, χαρακτήρες, γραφικά, αλλά και modes. Θυμάμαι ότι λάτρευα να παίζω κόντρα με φίλους μου, το graffiti mode.



4 σχόλια:

  1. Πωπω, με συγκίνησες τώρα.

    Το crash team racing ήταν πραγματικά το απόλυτο παιχνίδι για λιώσιμο με παρέα. Και στο Tony Hawk έχω φάει άπειρες ώρες (ήθελα να ξεκλειδώσω τον Spiderman). Βασικά ότι έχεις βάλει είναι all time classic.

    Να προσθέσω και εγώ μερικά παρακαλώ:

    Metal Gear Solid
    Final Fantasy VII-VIII

    και το Tomb Raider 1 γιατί το δε το βάλατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σκέφτηκα και τα δύο, ωστόσο δεν τα είχα παίξει και αποφάσισα να βάλω στο άρθρο μόνο παιχνίδια που είχα παίξει. Το Tomb Raider 1 το είχα παίξει ελάχιστα και τα γραφικά του ήταν τραγικά,όσο θυμάμαι και δεν άξιζε να κολλήσεις κατά την άποψη μου. Τον officer dick τον είχες ξεκλειδώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θυμάμαι καθόλου. Νομίζω πάντως ότι το είχα τερματίσει 100%. Το Tomb Raider 1 ήταν για μένα από τα καλύτερα της σειράς. Τα γραφικά του ήταν τραγικά αλλά οι πίστες ήταν τρομερές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή