Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Queen Gaga

Αυτήν την εβδομάδα βγήκε ο κιθαρίστας των Queen, Brian May, και είπε ότι θέλουν να βγουν για περιοδία και ψάχνουν τον κατάλληλο τραγουδιστή για να αναπληρώσει τον Paul Rodgers, ο οποίος με τη σειρά του αναπλήρωσε το θρύλικο αυθεντικό τραγουδιστή του συγκροτήματος , τον Freddie Mercury. Και μετά είπε κάτι το οποίο θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη είδηση των τελευταίων χρώνων στη μουσική. Είπε ο αθεόφοβος ότι η Lady Gaga θα ήταν μία καλή επιλογή για τη θέση.
Γουστάρω! Και γουστάρω για πολλούς λόγους.
Κατ' αρχάς να δηλώσω ότι για μένα ο Freddie ήταν η μεγαλύτερη φωνή στην ιστορία του ροκ. Το εύρος που είχε στη φωνή του φαίνεται χαρακτηριστικά στο παρακατω παράδειγμα. Όταν πέθανε, οι Queen δώσαν μία συναυλία προς τιμήν του, φωνάξαν όσους γνωστούς τραγουδιστές μπορούσαν και τους δώσαν ένα δύο τραγούδια τους για να κάνουν την guest εμφάνισή τους. Όταν έφτασε η ώρα να πουν το Bohemian Rapsody όμως, για να μπορέσουν να αποδώσουν το ίδιο καλά και τα μελωδικά σημεία στο πρώτο μέρος του κομματιού και τα πιο badass φωνητικά προς το τέλος του, αναγκάστηκαν να έχουν στη σκηνή δύο τραγουδιστές, ένα για κάθε μέρος του τραγουδιού. Και δεν μιλάμε για οποιουσδήποτε τραγουδιστές. Τον Elton John και τον Axl Rose είχαν!



Τι δουλειά έχει η Lady Gaga με αυτά τα πράγματα, θα μου πείτε. Η οποία Lady Gaga πήρε το όνομα της από το τραγούδι Radio Gaga των Queen. Η οποία επίσης έχει δηλώσει ότι οι Queen είναι το αγαπημένο της συγκρότημα. Η οποία επίσης εμφανίστηκε με τον Brian May στα τελευταία MTV Awards, για να ερμηνεύσουν δικό της κομμάτι. Δεν είναι αρκετά αυτα; Μάλλον όχι. Γιατί λοιπόν πιστεύω ότι όλο αυτό είναι καλή ιδέα;
Αρχικά πιστεύω ότι η λαίδη έχει την φωνή, τη σκηνική παρουσία και κυρίως το star quality όχι μόνο για να σταθεί αξιοπρεπώς αλλά και να κάνει τη διαφορά σε ένα γκρουπ που ας μην ξεχνάμε είναι γηρασμένο και χρειάζεται μερικές φρέσκες ιδέες.


Συγνώμη Άντζελα


Επίσης γουστάρω πολύ ό,τι έχει βγάλει μέχρι στιγμής η Gaga, τη θεωρώ το καλύτερο πράγμα στην ποπ την τελευταία εικοσαετία καθώς δεν ερμηνεύει απλά τα κομμάτια που της δίνουν αλλά είναι συνθέτρια η ίδια και αν μου έδινες να διαλέξω να ακούσω Gaga ή Ac/Dc θα διάλεγα πάντα το πρώτο. Με δεδομένη την συμπάθεια που τρέφει στο ροκ/μέταλ, θα ήθελα πολύ να δω τι μουσική μπορεί να βγάλει πλαισιωμένη από αναμφισβήτητα ικανούς και πρωτοπόρους ροκ μουσικούς.
Ο μεγαλύτερος λόγος όμως που θέλω να δω την Gaga ως τραγουδίστρια στους Queen είναι ότι αυτό θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και comment wars στα ιντερνέτια. Κάθε βίντεο των Queen και της Gaga στο Youtube θα γεμίσουν σχόλια από “φανατικούς” οπαδούς των Queen που θα υποστηρίζουν ότι η Gaga είναι ο Αντίχριστος, οι εναπομείναντες Queen είναι φραγκοφονιάδες και λοιπά γραφικά. Εκτός ότι διασκεδάζω αφάνταστα με τέτοιες τραβηγμένες αντιδράσεις και γελάω κάθε φορά που βλέπω κάποιον να έχει τόσο θυμό μέσα του για κάτι που δεν του αλλάζει καν την καθημερινότητα του, όλο αυτό το τζέρτζελο θα έχει ένα ακόμα πολύ σημαντικό θετικό. Το 15χρονο Αμερικανάκι που δεν έχει καν ακουστά τους Queen μπορεί κάποια στιγμή να πει από μέσα του:”Τι σκατά, ποιοι είναι αυτοι οι Queen και τι δουλειά έχει η νέα βασιλίσσα της ποπ και συνεργάζεται μαζί τους.” Βασικά πιο πιθανό είναι να πει”What the fuck man, who the fuck are these fucking Queen and why on fucking Earth does the new god damn pop-queen has anything to do with these old fucks?” Και έτσι νέα άτομα μπαίνουν στο τριπάκι να ακούσουν Queen και hopefully να αρχίσουν να έχουν κι άλλα ροκ ακούσματα. Άσε που τη σήμερον ημέρα το ροκ, δηλαδή το πάλαι ποτέ ανατρεπτικό ιδίωμα της μουσικής που εξέφραζε το κάθε ανατρεπτικό μυαλό του πλανήτη, έχει καταντήσει να παρακολουθεί τις μουσικές εξελίξεις από μακριά, να έχει 5-10 σοβαρούς αντιπρόσωπούς και το πιο αντιδραστικό πράγμα που κάνει είναι να φοράει πορτοκαλί γυαλιά.



Τι πιο αντιδραστικό και outside-the-box- λοιπόν από το να βάλεις το σύχρονο πρόσωπο της mainstream μουσικής να ηγηθεί ενός από τα κύρια συγκροτήματα ενός εκ φύσεως underground ιδιώματος;
Απλά η μαλακία είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Gaga να δεχτεί την πρόταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου